Paramaribo
Blijf op de hoogte en volg Joost en Nina
29 Januari 2008 | Suriname, Paramaribo
Hallo allemaal!
Hier ons eerste berichtje uit Suriname! Na een goede vlucht zijn we zondag middag geland. Heerlijk die warme wind als je in je spijkerbroek en vest het vliegtuig uitstapt! Op het vliegveld werden we opgehaald door een vrijwilliger en de directeur van het internaat waar we verblijven. Onderweg zijn we langs de kant van de weg gestopt, waar we een paar heerlijke koude Parbo biertjes gedronken hebben. We kunnen jullie verzekeren dat er weinig lekkerder is dan een koud biertje in deze warme omstandigheden.
Het huis waar we verblijven ziet er keurig uit. We hebben twee aparte kamers en de woonkamer en keuken delen we. Alles is prima verzorgd! En gelukkig hebben we vier hele gevaarlijke waakhonden en diefijzers, we zitten dus veilig, haha!!
We hebben maandag een rondleiding door Paramaribo gehad. Deze werd gegeven door Wim, een Nederlandse man die als vrijwilliger op het internaat voor de computerruimte zorgt. Dit was een bijzondere ervaring. Je krijgt zoveel verschillende indrukken op je af! Grote huizen naast krotten, veel drukte, een markt waar levende kippen worden verkocht om te slachten, extreme hitte en overal heerlijke geuren van verschillende soorten eten. Je bent echt buiten Europa. We hebben heerlijk aan de waterkant een Javaanse maaltijd naar binnen gewerkt, Bami, Nasi en gebakken bananen gaan er goed in! Ook hebben we een nieuw telefoonnummer, dus wie ons wil bereiken heeft vette pech ;)
Vandaag de eerste kennismaking op het internaat gehad. Het was heel anders dan we ons hadden voorgesteld. Wel grappig dat je je een Nederlands internaat voorsteld wanneer je naar het buitenland gaat. We hebben donderdag onze eerste dag, we hebben er erg veel zin in en zijn benieuwd hoe het zal zijn!
Bedankt voor de reacties terwijl er nog niks op stond. We gaan nu ons best doen om het bij te houden!!!
groeten Joost en Nina
groeten Joost en Nina
29 Januari 2008 - 18:32
Elke:
Goed dat jullie veilig zijn aangekomen en het tot nu toe goed bevalt. De eerste indruk zegt genoeg, toch?
Veel succes de komende tijd en ik ga jullie volgen....
Kus -
29 Januari 2008 - 18:39
Merle, Mieke & Frans:
Hoi Joost!
Erg leuk om bovenstaande te lezen. Het klinkt allemaal prima! Succes en veel liefs van ons!
groetjes Merle, Mieke en Frans. -
29 Januari 2008 - 18:49
Ym:
Heey Nien en Joost,
Javaans eten??? Jullie zitten toch in Suriname! Dat kan niet hoor, stelletje cultuurbarbaren!
Wel veilig idee dat er naast de honden ook nog een dievenhek om het huis heen zit! Kunnen er tenminste geen vervelende verkrachters of andere vervelende mensen/dieren naar binnen komen!
Hoe is het met de zoektocht naar 6 potige spinnen? en andere spinnen? Al een paar tegen gekomen? Al lek geprikt?
Nou veel plezier en ben benieuwd wat voor dingen nog allemaal gaan meemaken!
29 Januari 2008 - 19:47
Els Ettes:
Hoi Joost en Nina,
bedankt voor jullie bericht.Mooi dat het begin goed is. Ik ben beneiuwd naar wat er zo anders is dan jullie je hadden voorgesteld van het internaat.
groeten, ook van Willem (maar die is nu niet thuis)
Els -
29 Januari 2008 - 20:01
Chehreh:
Hoi Nina,
Ik ben zo blij dat jullie daar veilig zijn aangekomen. Ik heb zondag veel aan je gedacht en ik moet zeggen ik mis je nu al. Ik ben blij dat je het nu al naar je zin hebt daar in Paramaribo en ik hoop dat dit een leuke en onvergetelijke ervaring voor jou en Joost gaat worden. Succes met jullie eerste stagedag. Ik wacht jullie verslag hiervan af.
Groetjes Chehreh -
29 Januari 2008 - 20:04
Mariek:
Hé Nien en Joost!
Fa yu tan? Mi e denki... Fa yu opolangi? Yu mati! Aadar!
Leuk dat jullie net nog even 'live' heb kunnen zien! Geeft me een fijn gevoel!
Liefs,
Marieke -
29 Januari 2008 - 21:20
Yvo:
Jo nien,
Dat klinkt al goed in ieder geval!!
Dikke zoen uit het koude holland
en een koude kb144 -
29 Januari 2008 - 22:55
Thijs:
Dope! Klinkt gezellig. Succes daar in Suriname.
Krijg trouwens nu wel honger door die verhalen van Nasi en pisang goreng, even kijken of ik nog iets lekkers in huis heb... -
30 Januari 2008 - 08:06
Wies:
Fijn dat jullie goed zijn aangekomen...
Foto's van het feestje waren overigens ook leuk!
Geniet ervan, want voor je het weet zit je weer hier in Nederland!!
Groeten van Wies -
30 Januari 2008 - 08:52
Ing & Maurice:
Hi lieve snien!
Heel fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen... warm briesje, lekker eten, 4 waakhonden.. wat wil je nog meer! haha.. komt helemaal goed denk ik zo! Kijk uit naar jullie volgende verhaaltje!!!
liefs & kus!
ps. we misten je heel erg maandag :( -
30 Januari 2008 - 10:03
Gonneke:
Leuk om van jullie te horen.
Heel veel plezier! Wat een ervaringen zullen jullie opdoen.
Groeten,
Gonneke -
30 Januari 2008 - 12:03
Carolien:
Hee lieverds!
Meer meer meer verhalen!!Wat leuk om te lezen!Komen er ook nog fotos?Ben niet jaloers haha, al is t hier stralende lucht en wel koud!Gelukkig hebben ze hier alleen dooie kippen ;) Heel veel plezier!!!!
Hilahila!
Kus! -
30 Januari 2008 - 17:31
Linda:
Heej Nien en Joost!
Dat klinkt goed :)! Fijn dat jullie huis zo netjes en goed beveiligd is ;)! Jee... die levende kippen, daar zullen jullie wel even aan moeten wennen... haha... Heel veel succes en plezier morgen op jullie eerste stagedag! Geniet van het mooie weer en het lekkere eten!
Dikke kus, Linda
30 Januari 2008 - 18:12
Ingrid & Jan:
Hoi nina en joost,
Jullie eerste stukje doet vermoeden wat wij al vreesden: die blijven in Suriname!
Ongelofelijk dat we jullie voor de webcam kunnen zien. We zijn jaloers op dat t-shirt met korte mouwen en de koude djoko's. Onze tijd komt nog.
Geniet er maar van en succes op de eerste werkdag.
groetjes ingrid en jan -
30 Januari 2008 - 18:18
Mendy:
Hee Nina!! Fijn dat je veilig bent aangekomen en dat het tot nu toe goed bevalt! Logisch dat je even moet wennen met al die verschillen, lijkt me een bijzondere ervaring! Geniet ervan en succes met jullie eerste dag! xx -
30 Januari 2008 - 22:10
Sanne:
hey nien!
have fun daar!
ik volg je op de site :)
kus san -
31 Januari 2008 - 05:37
Annique En Pim:
heeeey nientje (en joost natuurlijk!)
leuk om jullie verhalen te lezen! Fijn om te weten dat jullie goed beschermd zijn tegen akelige mannen met gouden tanden en pistolen ;)
Hier in laos is ook alles oke!
tot mails!
groetjes Annique en Pim -
31 Januari 2008 - 10:28
Mirjam:
Hey Joost en Nina,
Leuk om jullie berichtjes te krijgen.. FIjn dat jullie goed zijn aangekomen, heel veel succes daar, geniet ervan.
x Mirjam
p.s ik zal vanavond op Marlieke passen ;) -
31 Januari 2008 - 16:02
Oma:
Hoi Joost
Hier is oma, ik heb gehoord dat het heel goed gaat met je, alleen is het een beetje warm. Hoe is de eerste dag bevallen in je nieuwe werk?
Ik hoop wel goed.
Heel veel groetjes van Oma. -
01 Februari 2008 - 13:51
Marielle:
Hoi Joost en Nina,
Erg leuk jullie verhaal te lezen.Ik kan me de sfeer zo met die markt met levende kippen en de in onze "westerse ogen" vaak chaotische taferelen die je buiten Europa ziet weer helemaal voorstellen.
Heel veel groetjes Marielle -
03 Februari 2008 - 17:44
Karen:
Hey Nien en Joost,
Goed om te horen dat jullie heelhuids zijn aangekomen en een mooi huisje hebben gekregen! Ik ben benieuwd hoe de komende dagen gaan bevallen! Je mailde Nien dat het tempo daar behoorlijk wat lager ligt dan in Nederland? Dat zal wel even wennen zijn, maar geniet er ook maar lekker van! Hoef je even niet meer te racen tegen de klok en van hot naar her te rennen! Zoals de Surinamers zeggen: RELAX MAN!! Heel veel plezier en tot hoors!
Dikke kus -
03 Februari 2008 - 21:22
Marlies:
heej bakra's,
Fawaka?
hier alles flex, we gaan zo ff iets eten en misschien vnvnd nog de party checken met jullie.
x mlies -
05 Februari 2008 - 10:03
Jeske:
Heeeeeee Scheetjes,
Wat leuk om te lezen dat het jullie bevalt, kan het me al helemaal voorstellen. Op zich zijn de dievenklemmen wel een relaxed idee, maar aan de andere kant.... AAAARGh. Zijn dat trouwens een soort beren/rattenklemmen of wat??!?!? Nou ik zou zegggen: het begin is gemaakt! Blijf er van genieten en vergeet Nederland niet :)
Dikke kus, Jeske -
06 Februari 2008 - 18:26
Maarten:
Yohoo! Goed om te horen dat jullie het naar jullie zin hebben! Maak er wat van.
X Maarten